Födelsedag - V28+6

Sedan senaste uppdatering har jag fyllt 20, och lämnat tonåren bakom mig.
Fick av mina föräldrar, en lime-grön resväska, badskum, badbomber, 2000kr, tre sittpuffar med förvaring, godis, en skål, samt en fototapet till lill skruttens rum.
Av min bror fick jag en lila smörgåsgrill från OBH-nordica, och av min plutt fick jag sex and the city samlingen.

På lördag ska jag ha kalas för släkten, så igår stod jag halva natten och bakade ostpiroger, i veckan ska jag baka solrosbröd... Snittarna, salladen samt kycklingspetten får jag göra sista dagen... Tårtorna ska jag börja med på torsdag.
Så här är det fullt upp, trettio gäster i en trerummare.

Vi ska också tömma det sista ur vår gamla lägenhet i veckan, samt sätta upp fototapeten i skruttens rum.
På onsdag är det Ice Age 3 premiär som gäller!  Får se om vi går på 3D-visningen i Göteborg, för då tänker jag kila in på IKEA och köpa ett fika bord till köket. Dock ska de ha 125kr/p.p. i Göteborg på 3D-visningen och 80kr/p.p. i Trollhättan på den vanliga visningen, HUTLÖST tycker jag!

Föräldragrupp - V26+3

Idag var jag på föräldragrupp... Gick dock efter en timma, då jag höll på att svimma när barnmorskan berättade detaljerat om hur man förde in ett rör vid ryggraden om man ville ha epidral. Samt skickade runt akupunktur nålar, som de stack in TRE cm i huvudet, om man valde akupunktur under öppningsskedet. FY farao!

Åkte och handlade i stället.

Jag har kokat citronkräm som ska användas på midsommar/födelsedagstårtan nästa helg. Citronkrämen håller sig 2-3veckor, så det är ingen fara. Ville inte stå med dt dagen innan, och sedan misslyckas. Tillsatte dock en citron extra då den blev för söt annars. Står att man kan använda krämen på rostademackor, antar att jag kunde köpt citronmarmelad i stället och sluppit stå och koka.

Någon jag rekomenderar i vilket fall... Detta receptet är ändrat efter mina önskemål, och det är inget för de som inte gillar syrliga saker!

Lemon curd (citronkräm)

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl

Tid: 30 minuter

Skal från 2 citroner ca 1 msk rivet skal
Citronsaft från 3 citroner ca 1,5 dl
2 ägg
4 dl florsocker
75 g smör

Tvätta citronerna och riv bara det yttersta gula skalet. Pressa ur saften och mät upp en och en halv deciliter.

Blanda citronsaft och rivet skal med ägg och florsocker i en tjockbottnad kastrull. Sjud under omrörning tills smeten tjocknat. Den ska vara så tjock att det går att göra "en gata" i en klick upphälld på en tallrik (som marmeladprovet).

Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret skuret i tärningar så det smälter och blandar sig med citronkrämen. Häll upp på glasburk.

Förvara den i kylskåpet. Krämen håller sig två- tre veckor. Lemon curd är gott att ha på rostat bröd eller att använda som fyllning i tårtor, till exempel rulltårta.

Spackel - V25+6

Ikväll har vi monterat ner köksbordet, tagit ner tavlor samt spacklat igen borrhål.
Imorgon ska jag spackla ytterligare en gång och slipa.
Tyvärr räckte inte maskeringstejpen vi hade, så vi ska fixa ny imorgon.
På tisdag blir det troligtvis till att måla köket samt vardagsrummet vitt.

Hoppas på tillträde till vår nya lägenhet redan den 18 juni!

Val - V25+6

Idag har vi vart och röstat... Inte för att jag bryr mig, men jag följde med Christoffer.

Jag har också sytt fyra blöjinlägg i frotté, urk vad jobbigt att klippa i. Bara 36 st kvar att sy...

Till middag åt vi bamseköttbullar, hamlagatmos, gräddsås, champinjoner samt haricoverts. Nu ska vi snart äta chokladpudding, ska bli mumsigt.

På fredag är det köns-UL samt Gekås som gäller.

98 dagar kvar till BF.

RSS 2.0